Fii fluent in Power Point!

Sunt sigur că recent ai făcut cel puțin o prezentare în PowerPoint. Sau poate chiar acum lucrezi la una.

 

În ultimii ani, odată cu dezvoltarea tehnologică și prezența tot mai mare a proiectoarelor și monitoarelor în sălile de ședință, a face o prezentare este o cerință aproape obligatorie. Fie că prezinți date, un raport de activitate sau povești ale echipei, poți să petreci ore bune în fața calculatorului lucrând în Microsoft PowerPoint

 

Într-o vreme în care suntem asaltați de informații și imagini, întrebarea relevantă devine: cum putem face o prezentare care să iasă în evidență, să vândă ori să mențină atenția publicului?

 

Îți vin în minte prezentări reușite pe care le-ai văzut și ți-au plăcut, cu efecte speciale, cu personalitate, etc. Dar până să ajungi să adaugi efecte care să dea pe spate publicul, lucrezi cu text, imagini (mă refer la orice conținut vizual care nu este text: simboluri, fotografii, ilustrații sau grafice) și video. Și prin acestea dai personalitate prezentării tale. Cum? Prin modul în care acestea sunt aranjate pe un slide. Da, asta determină impactul pe care prezentarea îl va avea.

 

Contrastul, spre exemplu, este cel mai la îndemână principiu prin care scoatem în evidență informația relevantă. Asigură-te astfel că prin ceea ce așezi pe un slide creezi suficient contrast, atât de culoare cât și de formă, pentru a scoate în evidență informația relevantă, dar și repetiție și aliniere, pentru a sublinia anumite idei.

Acestea, te pot ajuta să generezi un fir logic vizual și să îmbunătățești șansele ca oamenii să îți memoreze prezentarea.

 

A lucra în PowerPoint este astăzi o cerință la fel de necesară precum a vorbi limba engleză fluent. Tocmai de aceea, pentru a deveni fluent în PowerPoint, te invităm la curs!Autor: Liviu Vasilescu

Trainer